dinsdag 29 oktober 2013

Luctor F1 pakt koppositie bij Stevo

In de topper tegen naaste belager Stevo was het keurkorps van de Luctor F-jeugd het effectiefst in het afmaken. De 1-4 eindstand was geflatteerd, maar Luctor nam verdiend de punten mee naar huis. Dit was volledig te danken aan uitblinker Glenn die in zijn eentje het team uit Geesteren kapot speelde. Hiermee nam Luctor de koppositie over van De Esch, dat zaterdag wel weer over Luctor heen kan komen, wanneer het zijn wedstrijd weet te winnen.

Het staat er echt, Luctor F1 is koploper
Op de dinsdagavond stond in de eerste klasse 08 van de F-jeugd een inhaalwedstrijd op het programma tussen Stevo F1 en Luctor F1. Coach Edwin, die op het ogenblik de technische kar in zijn eentje moet trekken omdat trainer Ruud het trainen/coachen niet meer kon combineren met zijn werk, kon beschikken over een voltallige selectie.

De aftrap stond gepland om 18.15 maar werd zo'n tien minuten vervroegd omdat iedereen al klaar was met de warming-up en geen zin had om langer te wachten. Hierdoor miste uw verslaggever het begin van de wedstrijd, terwijl hij nog dacht dat hij net op tijd was voor de aftrap. Toen hij om 10 over 6 "de Peuverweide" binnenwandelde was er al een paar minuten gespeeld. Erger nog, hij had al een doelpunt gemist. Stevo was kort na het eerste fluitsignaal op voorsprong gekomen door een afstandschot waar Niels geen antwoord op had. Tot overmaat van ramp, had uw verslaggever in de haast om niets meer te missen van de wedstrijd, de instelling van zijn camera niet gecontroleerd waardoor hij niet besefte dat zijn camera op een veel te lange sluitertijd ingesteld stond. Een imposante reeks onbedoelde Van Gogh-achtige kiekjes was het resultaat. Allemaal mislukt dus. Omdat het toch wat kaal is zonder foto's, zijn er toch nog wat geplaatst in het artikel.

De wedstrijd speelde zich onderstussen hoofdzakelijk af op de Luctorhelft. De thuisploeg bleek een goed ingespeeld collectief en combineerde dat het een lieve lust was. Luctor kon hier aanvankelijk weinig tegenover stellen. De spaarzame keren dat de Almelose aanvallers over de doellijn kwamen, leken ze wel verlamd en niet te beseffen dat de koppositie op het spel stond. Achterin was er ook genoeg om over te mopperen. Glenn besloot een verdwaalde bal, die in zijn richting rolde, achter zijn standbeen te spelen. Hij raakte hem wel, maar hij schoot hem recht in de voeten van een Stevomiddenvelder. Coach Edwin, die in zijn eentje moest wisselen, veters strikken en de waterzak managen, was het voorval ontgaan. De papa van Teun zag het wel, en als hij wat te zeggen had gehad, had hij "Ronaldo" meteen willen wisselen. Later was hij blij dat hij slechts toeschouwer was en geen coach, want Glenn zou zich ontpoppen tot absolute uitblinker.



De lange libero ging zich wat vaker met het spel vóór zich bemoeien. De kleine spelers van Stevo hadden hun handen vol aan de technisch vaardige groeibriljant van Luctor. In een soort van reuzenslalom, manoeuvreerde Glenn zich naar voren en kwam hij uiteindelijk oog in oog met de Stevokeeper. Dit was voor hem inmiddels gesneden koek, want hij had vaker met dit bijltje gehakt. De 1-1 scoorde hij dan ook bijna achteloos. Dit was ook de ruststand.

Hiermee kwam Luctor goed weg, want Stevo was duidelijk de bovenliggende partij geweest in het eerste bedrijf. Er was werk aan de winkel voor coach Edwin. Hij drukte zijn mannen nog maar eens op het hart dat ze hier naar toe waren gekomen om de koppositie te veroveren en niets anders. Er moest meer inzet getoond worden. In de tweede helft leek het wat beter te gaan. Stevo was niet meer de baas op het veld maar Luctor was niet echt in staat om het initiatief over te nemen. Opnieuw was het Glenn die met een solo over links de patstelling doorbrak. Zijn schot met buitenkant rechts leek via de paal in het zijnet te zijn beland, ook omdat niemand van de Luctorspelers juichte. Tot verbazing van de meegereisde supporters wees de scheids echter naar de middenstip, Glenn bleek warempel de 1-2 gescoord te hebben!

Pressing van...... Gijs?

Dit was een onverwachte meevaller. De papa van Glenn riep meteen al "Tijd!" hiermee hopend dat de scheids zou affluiten. Helaas moest er nog een kwartier gespeeld worden. De spelers van Luctor leken nu eindelijk te beseffen dat er wat te halen was bij hun naaste concurrent. Er werd meer op pressing gespeeld en Gijs kwam hierdoor in balbezit aan de rand van het strafschopgebied. Hij haalde uit met links maar zijn stijlvolle boogbal raakte slechts de kruising.

 In de tegenaanval was Stevo dicht bij de gelijkmaker toen hun spits vrij voor de goal kon scoren, maar Niels redde op miraculeuze wijze met zijn rechtervoet. Het leek wel of hij zijn handen thuisgelaten had want er volgden nog enkele voetreddingen, terwijl zijn handen toch beter geschikt leken om deze ballen tegen te houden.

Nadat Luctor met enig kunst- en vliegwerk het doel schoon had weten te houden, vond Glenn het weer eens tijd om zich met de aanval te gaan bemoeien. Voor de derde keer zette hij aan voor een solo richting Stevodoel, en voor de evenzoveelste keer eindigde het met een doelpunt, 1-3! Dit bleek de genadeklap voor de thuisploeg. Ze probeerden het tij nog wel te keren maar lieten achterin gaten vallen waarvan Sil kon profiteren. Hij ontfutselde een Stevoverdediger de bal en kon alleen op doel af. Zonder te aarzelen schoot hij de 1-4 binnen, de overwinning zat in de tas. Man of the match Glenn kreeg een publiekswissel en de wedstrijd had verder niet veel meer om het lijf.

De scheids, die vooral opviel door afwezigheid, floot voor het eindsignaal. Luctor had een dubbelslag geslagen, 1-4 winst tegen een directe concurrent en en passant de koppositie overgenomen van De Esch, dat afgelopen weekend tegen het eerste puntverlies opgelopen was. De Oldenzalers hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld en kunnen zaterdag weer orde op zaken stellen maar de druk ligt nu bij hun. Voorlopig blijft het nog razendspannend in de eerste klasse 08 van de F-jeugd.

De nieuwe lijstaanvoerder viert de overwinning

2 opmerkingen:

  1. mooi stuk verslaggever. maar tegen de fotograaf: mijn digitale broekzakcamera heeft een display en dus kan ik de foto snel checken en orde op zaken stellen met mijn instellingen indien nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip. Dat heeft mijn spiegelreflex ook wel, maar dan is het wel zaak om het display aan te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen