zaterdag 12 oktober 2013

Luctor F1 sleept overwinning uit het vuur tegen AVC Heracles

Het Luctorpubliek werd getrakteerd op een waar spektakelstuk in de zespuntenpot Luctor F1 - AVC Heracles F1. De teams waren aan elkaar gewaagd en schoten met scherp. De Luctorverdediging werd een paar keer ernstig in verlegenheid gebracht maar het aanvallende vermogen van de thuisclub maakte net dat verschil. De 6-5 overwinning was nipt, maar verdiend.



De nevel hing nog over de strakgemaaide velden van Sportpark De Horst toen om half negen 's ochtends het team van trainer Ruud en coach Edwin de kleedkamer betraden. Het regende gelukkig niet meer, maar het voelde nog wel waterkoud aan. Sommige aanwezigen waren nog niet helemaal wakker. Zo bemerkte de papa van Teun, toen hij de kantine binnenliep om een bekertje koffie te halen, dat hij geen geld bij zich had. Hij fietste dus gauw naar de Plus om even te pinnen. Toen hij voor de tweede keer de Horst binnenreed, besefte hij dat hij ook nog zijn mobieltje vergeten was. Opnieuw keerde hij om. Gelukkig woont hij vlak bij en was hij ruim op tijd terug langs de lijn van KG1.

Trainer Ruud was weer helemaal hersteld van een griepje waardoor hij de week ervoor nog verstek moest laten gaan. Coach Edwin had hem bijgepraat over het nieuwe tactische concept van de vorige wedstrijd waarmee KOSC met 2-6 aan de kant werd gezet. Er werd besloten om ook deze wedstrijd zo te beginnen. Gijs was dus weer spits, met Dominique en Sil als opkomende middenvelders terwijl achterin de grote mannen de deur dicht moesten houden.

Bij de warming-up maakten de rondootjes van Heracles veel indruk bij het thuispubliek. Het was duidelijk dat hier een team speelde dat wist hoe het de bal het werk moest laten doen. Daarnaast was hun techniek van hoog niveau. Luctor kon zijn borst natmaken.

De thuisploeg toonde zich weinig geïmponeerd. Vanaf het eerste fluitsignaal namen ze het initiatief. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Heracles, maar het eerste doelpunt viel niettemin aan de andere kant. Heracles toonde zich bedreven in de counter en was hiermee als eerste succesvol. De openingsgoal was er een om in te lijsten. Het schot dat hun rechtsbuiten afvuurde was zo hard en zo goed gemikt, dat Remco Pasveer de bal ook uit het net hadden moeten vissen. De poeier verdween diagonaal in de linkerbovenhoek, 0-1.

Luctor F1 was er niet van ondersteboven want het pakte de draad gewoon weer op. Teun kreeg de bal vanuit het achterveld aangespeeld en speelde de bal door op Glenn aan de linkerflank. De reus van F1, stormde naar voren terwijl Teun meeliep en enkele verdedigers kon weglokken van Glenn. Deze profiteerde van de ontstane vrijheid en haalde uit. Zijn schot werd nog licht getoucheerd door een Heraclied waardoor de bal rechterbovenhoek in draaide. De keeper zat er nog aan, maar de bal had te veel vaart en vloog in het doel, 1-1!

Even later leken de rollen omgedraaid toen Glenn de vrijstaande Teun wist te bereiken. Het blonde ventje had moeten scoren maar gleed nogal klungelig weg op het natte kunstgrasveld waardoor zijn schot een makkelijke prooi werd voor de keeper. Teun blesseerde zich bij deze actie en moest even van het veld voor een blessurebehandeling.

In het restant van de eerste helft was Heracles nog een paar keer gevaarlijk via corners. De luchtmacht van Luctor wist hier echter wel raad mee, en kopte zich steeds uit de problemen. Afgezien daarvan, bleef Luctor het spel bepalen en maakte het de verdiende 2-1 toen Jermaine kon scoren met een prachtige lob na een assist van de doorgebroken Dominique. Met deze mentale opsteker ging Luctor de rust in.


Lobje Jermaine: 2-1





In het begin van het tweede bedrijf was het opnieuw Luctor dat het best voor de dag kwam. Dominique kreeg een geweldige kans op de 3-1 maar de Heracleskeeper redde schitterend. Daarna brak er een mindere fase aan voor de mannen in blauw-geel. Heracles wist te profiteren van geklungel in de Luctordefensie en maakte de gelijkmaker. Bijna scoorden ze ook nog de 2-3 na een barrage op het doel waar geen eind aan leek te komen. Als een flipperkast schoot de bal heen-en-weer tussen keeper Niels, aanvallers van Heracles en verdedigers van Luctor. Uiteindelijk vloog de bal naast en prees Luctor zich rijk dat ze er zonder kleerscheuren vanaf waren gekomen.

Hierna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Jermaine ontworstelde zich aan zijn tegenstander en passte op de vrijstaande Dominique. De topscorer rondde bekwaam af in de rechterhoek. Lang kon Luctor niet genieten van de voorsprong, want voor ze het wisten had Heracles de gelijkmaker alweer binnengetikt.

Luctor leek nog een tegenvaller te incasseren toen Dominique werd gevloerd door een keiharde bal op zijn hoofd. Even bleef hij roerloos op de grond liggen. Het spel werd kortstondig stilgelegd maar na wat troostende woorden en een natte spons van zijn papa, herrees de ranke goalgetter uit zijn as. We konden weer verder spelen. 

Het titanengevecht ging nu een cruciale fase in. Dit beseften de vele fans ook en ze schreeuwden hun helden naar voren. Luctor mocht dan wel het betere van het spel hebben gehad, het gevaarlijke counterspel van Heracles was zeer effectief gebleken, waardoor het nog alle kanten op kon. Luctor besefte dat het nu moest gebeuren en zette nog een keer aan. Jermaine kon opnieuw ontsnappen over rechts en probeerde het dit keer zelf. Zijn harde lage schot schoot onder de duikende keeper door en bracht Luctor weer op voorsprong, 4-3! Gijs scoorde bijna de 5-3 toen hij een slim balletje van Ryan op navelhoogte aangespeeld kreeg, maar kon zijn voet er net niet tegenaan krijgen.

Nadat Heracles de kans verprutste (schot naast) op de 4-4 was Glenn het die de marge op twee bracht voor Luctor. Hij passeerde op rechts een Heraclesverdediger maar kwam in een bijna onmogelijke hoek voor het Heraclesdoel. Op goed geluk schoot hij toch maar in de korte hoek.

Glenn ontsnapt en scoort 5-3
De bal caramboleerde via paal en keeper over de achterlijn: 5-3! De wedstrijd leek in kannen en kruiken toen Dominique voor de tweede keer uit een pass van Jermaine kon scoren. 6-3, dat kon niet meer mis gaan. Publiek en technische staf dachten al een feestje te kunnen gaan vieren maar Luctor gooide nog bijna zijn eigen glazen in. Bij een corner van Heracles werden de bezoekers geen stroobreed in de weggelegd en konden ze simpel de 6-4 binnentikken. Alsof ze het er om deden, verpeelde de Luctorverdediging vlak voor tijd op klungelige manier de bal midden in het strafschopgebied. Heracles nam het geschenk dankbaar in ontvangst en maakte 6-5. Nu was het vrouwen en kinderen eerst. Het wanhopige thuispubliek kwam nagels te kort en het technische duo schreeuwde hun kelen schor om Luctor weer in het gareel te krijgen. Het bevrijdende eindsignaal volgde niet lang daarna.

Een zucht van verlichting zweefde over De Horst. Luctor had een zwaarbevochten overwinning behaald op naaste concurrent Heracles en heeft zich stevig in de subtop genesteld. Het team mag nu van een korte pauze genieten want volgend weekend is er geen wedstrijd. Tot over twee weken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten