zaterdag 19 oktober 2013

Luctor F1 gelooft het wel in Mariaparochie

Het vriendschappelijke duel tegen MVV in het eerste herfstvakantieweekend, deed zijn naam eer aan. Omdat er weinig op het spel stond, ontbrak het aan inzet bij de mannen van Luctor F1. Daarnaast was er sprake van onderschatting van de tegenstander die een klasse lager speelt. De bezoekers konden ternauwernood een nederlaag voorkomen met de gelijkmaker in de slotseconde.

Papa's die hoopten op een keertje uitslapen in het inhaal/bekerweekend van de herfstvakantie, werden woensdagavond bij de training verrast met de mededeling van coach Edwin, dat er voor de mannen van Luctor F1 een vriendschappelijk duel georganiseerd was in het naburige dubbeldorp Mariaparochie/Harbrinkhoek. Net als alle thuiswedstrijden, was ook deze pot gepland op het vroege vogeltijdstip van 9 uur.

Coach Edwin zag met een tevreden grijns dat alle spelers en hun (ongeschoren) verzorgers zich volgens afspraak om kwart over 8 hadden gemeld op de parkeerplaats van Sportpark De Horst. Trainer Ruud moest helaas verstek laten gaan ivm werkzaamheden, waardoor coach Edwin deze zaterdag zowel de verantwoordelijkheid had over het technische plaatje als ook de waterzak. Aangekomen op het compact aangelegde Frielinkpark, haastten de supporters zich naar de kantine voor een bekertje koffie om even wakker te worden. Dat smaakte lekker bij het fraaie uitzicht van een opkomende zon.

Papa van Wout tot tranen toe geroerd bij zien van dit schitterende plaatje

De papa van Wout (een groot natuurliefhebber) genoot zo van het schilderij dat zon en wolken voor ons maakten, dat hij de papa van Teun vroeg om er een paar foto's van te maken.

Wellicht dat de pupillen van Luctor ook werden betoverd door het schouwspel want toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was, leek het alsof hun gedachten niet op het voetbalveld waren. Spelers kletsten met elkaar alsof ze naast de lijn ipv binnen de lijnen stonden. Het in de tweede klasse voetballende MVV toonde meer dadendrang en wist halverwege de eerste helft de openingstreffer te noteren met een hoog schot dat te veel vaart had voor Niels om het tegen te kunnen houden.

Het was tijd om te gaan voetballen voor de pupillen van coach Edwin. Dertig seconden later lag de bal in het net van MVV. Dominique kreeg vanaf de aftrap de bal rechts aangespeeld en sprintte naar voren, zijn voorzet gleed onder de keeper door waarna het voor Gijs een koud kunstje was om de bal binnen te tikken, 1-1! Na de gelijkmaker, kabbelde de wedstrijd voort. Luctor had iets meer voetballend vermogen in huis en kwam vaker in de buurt van het MVV-doel maar het schoot niet met scherp. Een schot van Dominique werd nog gepakt door de keeper van MVV en Niels deed bij de counter van MVV hetzelfde aan de andere kant. De scheids floot voor rust.

Spelers kijken niet al te nozel wanneer ze van coach Edwin uitleg krijgen over het "spel zonder de bal"

Er was werk aan de winkel voor coach Edwin. Voor de wedstrijd had hij zijn pupillen het belang van het positiespel ingepeperd. Het moet gezegd, men hield zich hier over het algemeen voorbeeldig aan, maar dat wil niet zeggen dat er niet af en toe bewogen mocht worden. Spelers in balbezit konden in het eerste bedrijf, door de passiviteit van de medespelers, vaak geen aanspeelpunt vinden. Coach Edwin hield daarom een preek over het spel zonder de bal.

Hupsakee!
Na rust werd duidelijk, dat het spel zonder bal, een nog te abstract concept is, om te kunnen worden gesnapt door de balverliefde knulletjes van Luctor F1. De tweede helft werd bijna een kopie van de eerste. De bezoekers drukten de zwartwitten in de verdediging maar konden de opening niet vinden. Daarnaast had Luctor pech dat de scheids niet voor een strafschop floot na een charge op Gijs. Dit tot hoorbaar ongenoegen van coach Edwin. Glenn begon ongeduldig te worden door het uitblijven van
een treffer. Steeds vaker wilde de libero zich gaan bemoeien met het spel voor zich. In zijn enthousiasme blesseerde hij zich toen hij met een tackle probeerde een uitbraak van MVV in de kiem te smoren. Coach Edwin wisselde gauw zijn rol van coach naar waterdrager. Hij droeg de geblesseerde kundig van het veld om hem langs de kant weer op te kunnen lappen.

Tijdens de verzorging van Glenn, kreeg Luctor een grote kans op de voorsprong. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied werd door Ryan tegen de lat geknald. Hoe hij het voor elkaar kreeg, was coach Edwin een raadsel, want volgens hem stond de muur op maar 2 meter.

En nog eentje
Kort daarop ging het mis aan de andere kant. Teun verzwikte zijn enkel bij een counter van MVV, terwijl de Luctorverdediging op dat moment al onderbezet was. Met een overmacht aan aanvallers stormden de zwartwitten op het doel van Niels af en lieten hem kansloos: 2-1.

Gelukkig was Glenn na een herstelperiode van 4 minuten en 23 seconden weer volledig hersteld van zijn blessure en hij liep gretig het veld in om Teun te vervangen. In het laatste kwart van de wedstrijd probeerde Luctor het nog wel zonder werkelijk te kunnen overtuigen. De echte killermentaliteit ontbrak. De bezoekers leken zich te verzoenen met een kleine nederlaag toen Glenn het nog één keer probeerde. Over links soleerde hij richting MVV-doel en gaf enkele tegenstanders het nakijken. Zo kwam hij vanuit een lastige hoek oog-in-oog met de MVV keeper. Glenn hield het hoofd koel en prikte kundig de bal in het doel. Hij slaakte een oerkreet van opluchting. Het was de laatste aktie van de wedstrijd waardoor Luctor een nederlaag bespaard bleef en met opgeheven hoofd afscheid kon nemen van de tegenstander.