zaterdag 15 maart 2014

Luctor F1 put hoop uit sterke tweede helft

De losing streak van Luctor F1 is nog niet ten einde. In de uitwedstrijd tegen Vroomhoopse Boys werd het team in de eerste helft fysiek overlopen en stond er bij rust 4-0 op het scorebord. In de tweede helft namen de spelers het heft in eigen hand en wonnen die helft met 1-2, eindstand 5-2. Dit biedt hoop voor de toekomst.

Op het onchristelijk vroege tijdstip van 07:30 uur moesten de mannen van Luctor F1 zich verzamelen op de parkeerplaats van Sportpark De Horst voor de reis naar het pittoreske Vroomshoop, de parel van Twente. De spelers hadden zichtbaar geen problemen met het vroege ochtenduur. Ze renden als jonge honden door de bosjes. De papa's hadden meer moeite om op gang te komen. Er waren weinig glimlachen op de ongeschoren gezichten te ontdekken wat deed vermoeden dat International Steak and BJ day (een dag eerder) op een teleurstelling was uitgelopen.

Trainer John moest het deze week stellen zonder coach Edwin. Sommige fans dachten dat hij al uit zijn functie was ontheven vanwege de bedroevende resultaten van de afgelopen weken maar dat bleek niet het geval. De reis naar Vroomshoop verliep nogal chaotisch want van de supporterskaravaan was na de Horstlaan al geen sprake meer, ieder ging zijn eigen weg. Trainer John deed nog een poging om de papa van Sil te volgen want die had de TomTom aan staan, maar verloor hem uit het oog toen een grote tankwagen op de N36 tussenbeide kwam rijden. Zonder navigatie reden de trainer en uw verslaggever in de bijrijdersstoel verder. Toen even later de contouren van Den Ham zichtbaar werden, leek het de papa van Teun toch verstandig om Google Maps op zijn telefoon even te raadplegen. Uiteindelijk kwamen ze toch nog ruim op tijd het sportpark op de Flierdijk opgereden.
Standje van de scheidsrechter voor natrappende "boy"
Ondanks het vroege tijdstip was het er al een drukte van belang. Kleedkamer 8 moest zelfs gedeeld worden met de F2 van de thuisclub. De wedstrijd stond voor de afwisseling onder leiding van een volwassen scheidsrechter. Zijn rijpe leeftijd (minstens 30) en stijlvolle campingsmoking gaven hem een air van autoriteit. Dat bleek hij ook nodig te hebben want in de eerste helft ontspoorde de wedstrijd bijna toen een Vroomshoops mannetje aan Ryan een natrap uitdeelde na een iets te onbesuisde aktie van Ryan. De bestraffende woorden van de scheidsrechter maakten zo'n indruk op het ventje uit de voormalige veenkolonie dat hij huilend het veld verliet.

Daar kreeg hij vervolgens nog een donderpreek te verwerken van zijn aanstormende vader die hem de huid volschold. De man bleek een opvoeder van de oude stempel want in de wedstrijd liet hij niet na zijn zoontje te wijzen op de fouten in zijn spel ("Slechte bal!).

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. Helaas voor Luctor was het in de eerste helft vooral "de Boys" dat het spel maakte. Luctor had moeite met het fysieke spel van de thuisclub en slaagde er maar niet in om het strijdperk naar de overkant van het veld te verplaatsen. Het stond al 2-0 voor Vroomshoop toen Luctor voor het eerst echt gevaarlijk werd. Een strakke voorzet van Glenn vanaf rechts schampte het voorhoofd van Ryan en ging naast. Veel meer kansen kreeg Luctor niet tot de rust. Glenn probeerde het nog een keer met een fraaie punter van afstand maar deze vloog net over. Vroomshoop had het vizier nog wel op scherp staan want zij wisten er tot het rustsignaal nog twee in te prikken.

In de pauze nam trainer John een onorthodoxe maatregel. Hij vertelde zijn pupillen dat hij de tweede helft overliet aan henzelf. Ze moesten het maar uitzoeken en zelf met een opstelling komen voor de tweede helft. Het resultaat was een formatie die we nog niet eerder hadden gezien. Topscorer Dominique ging centraal in de defensie spelen geholpen door Gijs terwijl Glenn opschoof naar rechtsbuiten.

De psychologische meesterzet van trainer John miste zijn uitwerking niet. In de tweede helft lieten ze voor het eerst dit voorjaarseizoen zien, waartoe het team in staat is. Bewust van hun verantwoordelijkheid toonden ze veel meer drang naar de bal en wil tot samenspel. Ego's telden niet meer, het draaide om het team. Er kwamen kansen voor Luctor en Glenn wist de eerste te verzilveren na een prima pass van Wout vanaf links.

4-1 door Glenn
Bijna scoorde hij ook de 4-2 na aangeven van Sil maar de bal ging via de paal naast. Ook Wout was dicht bij een treffer uit een corner maar ook zijn bal ging naast. Toen de Luctorstorm een beetje ging luwen kroop Vroomshoop ook weer uit zijn schulp. Niels moest een keer redden met zijn voeten maar de tweede kans voor de thuisclub was wel raak. Hierdoor was de wedstrijd beslist.

Toch bleven de bezoekers het proberen en de tweede Luctorgoal was dan ook dik verdiend. Ryan kreeg een niet te missen kans en zette de 5-2 eindstand op het scorebord.

De nare smaak van de eerste helft werd hierdoor weggepoetst. De tweede helft werd met 1-2 gewonnen, hoera! Vervolgens werd het penaltyschieten ook nog gewonnen waardoor ze met een opgeheven hoofd de arena konden verlaten. Zou het lek nu eindelijk boven zijn? We zullen het zien volgende week in de thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart.