zondag 23 maart 2014

Luctor F1 neemt voor zesde keer op rij een slok uit de gifbeker

In het eerste lenteweekend van het jaar zette Luctor F1 de indrukwekkende reeks van nederlagen voort. Het team bleek niet opgewassen tegen de schotkracht van de bezoekers uit Dedemsvaart. Een kleine opleving in de tweede helft zorgde voor een klein lichtpuntje, maar na twee keer twintig minuten stond het wel 2-8.

Na de fraaie tweede helft tegen Vroomshoopse Boys was het team van trainer John en coach Edwin er alles aan gelegen om de goede lijn in de thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart voort te zetten. Er was daarom flink getraind op de omschakeling bij balverlies, een van de zwakke punten van het team. Gezien de gretigheid die de spelers op maandag- en woensdagavond toonden, was er voor de technische staf enig reden tot optimisme. Een korte peptalk in de kleedkamer zou voldoende moeten zijn om de trainingsoefeningen in daden om te zetten tijdens de wedstrijd.


Voordat de technische bespreking begon, constateerde de papa van Teun tot zijn ongenoegen dat de sanitaire voorzieningen in Kleedkamer 1 eerder deden denken aan een varkensstal dan aan een wasgelegenheid. Navraag bij Harm leerde dat een niet nader genoemd seniorenteam (niet het eerste of tweede en ook niet het vierde of vijfde maar ergens daar tussenin) op de vrije avond van Harm, nagelaten had om de kleedkamer proper achter te laten. De immer behulpzame Harm haastte zich naar Kleedkamer 1 om de viezigheid op te ruimen. Hulde hiervoor.

Laten we hopen dat dit een incident is geweest en dat de verantwoordelijken voor deze viezigheid, Harm een excuus aanbieden in de vorm van een fles jenever of andersoortige lekkernij. Dat heeft hij wel verdiend.

Net als vorige week na rust, werd de spelers gevraagd hard op mee te denken over de opstelling. De spelers reageerden hierop enthousiast met het schreeuwen van namen en posities. Het technische duo kon prima leven met de formatie die hieruit tot stand kwam. De ploeg moest het wel doen zonder Jermaine die kampte met een hardnekkige enkelblessure.

Tijdens de warming-up ontwaarde uw verslaggever technisch-coördinator Willem de Vos die een kijkje kwam nemen. Hij vroeg aan de baas van trainer John en coach Edwin of hij nog vertrouwen had in het technische duo na de reeks van vijf(!) nederlagen. Hierop gaf hij een diplomatiek antwoord, wat doet vermoeden dat de agenda van trainer John en coach Edwin binnen niet al te lange tijd plek gaat geven voor nieuwe hobby's in de avonduren.

Gaten achterin
Schot Teun
Dit vermoeden werd alleen maar groter bij het zien van de wedstrijd die op het interview volgde. Luctor F1 verviel weer in oude fouten. In balbezit waren de spelers te balverliefd en wanneer de tegenstander aan de bal was, ontbrak het aan de wil om hier iets aan te doen. Daarnaast moet gezegd worden dat de spelers uit Dedemsvaart beschikten over een imponerende schotkracht. Bijna alle goals werden gescoord vanuit de tweede lijn waartegen keeper Niels weinig kon uitrichten.

Was er dan helemaal niets positiefs te melden? Toch wel. Bij een 0-5 achterstand was er de minuut van Glenn die binnen 60 seconden de marge van 5 naar 3 terugbracht. Ook Wout liet een paar mooie acties langs de lijn zien waar hij telkens bij zijn tegenstander wegdraaide en langs de lijn kon opstomen. Even werd er nog geloofd in Het wonder van De Horst maar die hoop was vervlogen toen Dedemsvaart al snel weer de 2-6 op het scorebord noteerde. De eindstand was uiteindelijk 2-8.

De gifbeker is voorlopig nog niet leeg voor Luctor F1.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten