zondag 16 februari 2014

Rijssense storm wordt Luctor F1 te veel

Luctor F1 moest in de derde wedstrijd van het voorjaarseizoen op bezoek bij Topklasser Excelsior'31. Onder zeer winderige omstandigheden gaven de bezoekers aanvankelijk heel aardig partij tegen de locale favoriet maar in de tweede helft nam Excelsior ruim afstand en gaf het Luctor een flink pak slaag. Eindstand 7-0.

Na twee nederlagen in de Hoofdklasse was koploper Excelsior de volgende tegenstander. Niet bepaald een aanlokkelijk vooruitzicht. De Rijssense megaclub was zwaar favoriet dus trainer John en coach Edwin moesten met een plan komen om toch nog een resultaat te halen op De Koerbeld. Er werd besloten om het zwaartepunt op de achterhoede te leggen, met sterke knapen als Glenn, Ryan en Wout, terwijl voorin de vlugge lichtgewichten Teun en Dominique in de omschakeling voor gevaar zouden moeten gaan zorgen.

Het was een tactiek die goed uit leek te pakken want Luctor kreeg ondanks de harde tegenwind in de eerste helft een paar heel aardige kansen. Het kwam bijna op voorsprong toen Dominique een pass van Glenn tegen de lat knalde. Toch was het Excelsior dat de score opende. Excelsior kwam daarna steeds beter in de wedstrijd maar Luctor werd zeker niet weggespeeld en was af en toe gevaarlijk met uitbraken. De goals vielen echter aan de andere kant. De 2-0 ontstond door onoplettendheid achterin terwijl de 3-0 eigenlijk afgekeurd had moeten worden omdat Niels bij een vrije trap zwaar gehinderd werd.

De 3-0 ruststand was een beetje geflatteerd en stiekem werd er nog gehoopt op een ommekeer in de tweede helft omdat Luctor nu met de harde wind in de rug ging spelen. Luctor kwam in de tweede helft weer vaak in de buurt van Excelsiorgoal. Teun, die deze wedstrijd aanvoerder was, kapte zich vrij maar zijn mooie schot ging naast. Even later gaf hij een prima voorzet op Glenn die de bal vol op de pantoffel nam. Helaas vloog de bal het stadion uit.

Excelsior was wel effectief. De thuisclub combineerde veel beter dan de bezoekers en was ook koelbloediger in de afwerking. Het bouwde de voorsprong gestaag uit en uiteindelijk stond er 7-0 op het scorebord. Luctor probeerde het wel maar verviel in oude fouten. Er was slechts oog voor de bal en niet voor elkaar. Het pingelwerk begon vaak wel aardig maar men wist geen maat te houden. Vrijstaande spelers werden consequent genegeerd. Hierdoor hoefde Excelsior zich geen grote zorgen te maken. Er was altijd wel een verdediger die de solo's een halt kon toeroepen.

Gelukkig viel er ook nog wat te lachen: man met schnitzel op het hoofd

Op het gebied van het samenspel is er dus nog heel wat werk te verrichten bij de technische staf van Luctor F1. Maar je kan het ook positief bekijken. Het kan alleen maar beter worden.