zaterdag 8 februari 2014

Luctor F1 buigt voor Hellendoorn

Het tweede duel van het voorjaarseizoen begon goed maar eindigde in mineur voor de mannen van trainer John en coach Edwin. Tegen Hellendoorn kwam Luctor F1 nog wel op voorsprong maar na rust maakten de bezoekers het verschil door te scoren uit twee standaardsituaties, eindstand 2-4.

Nederland verborgen onder een dikke regendeken

De weergoden zijn Luctor F1 nog niet gunstig gezind want voor de tweede week op rij was het bar en boos op de velden van De Horst. Op Buienradar was Nederland bijna niet terug te vinden. Stiekem hoopte uw verslaggever op een afgelasting, maar KG1 lag er, zoals te verwachten viel, prima bij. Op de Luctorsite was het dus vergeefs zoeken naar F1 op de pagina met afgelaste wedstrijden.

Vanwege de stormachtige wind en regen werd de warming-up tot het laatste moment uitgesteld. Verstandig, want hoe langer de knaapjes op het veld stonden, hoe kouder ze werden.

Tijdens de tactische bespreking viel het uw verslaggever op dat trainer John getooid ging met een modern brilletje. Navraag leerde dat trainer John - ook niet meer de jongste - had toegehapt op een aantrekkelijke veteranenaanbieding van een grote landelijke brillenketen.

Trainer John en coach Edwin konden beschikken over een voltallige selectie en namen dus even de tijd om het wisselschema goed op papier uit te werken. Dat was niet zo ingewikkeld want met acht veldspelers kon de bankbezetting simpel over vier koppels verdeeld worden.

De wedstrijd begon voorspoedig voor de thuisploeg. Luctor had het meeste balbezit en drukte Hellendoorn terug naar eigen helft. Dit resulteerde in een aantal corners waarvan er één bijna door Glenn werd ingekopt.

Even later was het raak. Teun kwam door goed stoorwerk op links in balbezit en haalde uit. De keeper van Hellendoorn kon het schot met moeite tegenhouden waarna Dominique de bal in de rebound binnenknalde 1-0.

Hele hoge bal
Vanaf dat moment gooide Hellendoorn alle schroom van zich af en werd het een echte wedstrijd. Luctor werd vaker teruggedrongen op eigen helft en toonde te weinig doortastendheid in het uitverdedigen. Hierdoor kregen de bezoekers een paar onnodige kansen. Aanvoerder Niels redde een paar keer fraai maar moest toch twee keer de bal uit het net vissen. De voorsprong was omgebogen in een achterstand. Luctor kon weer aan de bak.

Dat lukte heel aardig. Ryan gooide zijn fysiek in de strijd en won een stevig duel op het middenveld. Zijn hoge bal belandde rechtsvoor bij Glenn die zichzelf eerst goed vrijspeelde en vervolgens vanuit een moeilijke hoek fraai met buitenkant rechts, de bal langs de keeper van Hellendoorn prikte. Het stond weer gelijk: 2-2. Dit bleef het tot de rust.

De Hellendoornse nr.10 scoort 2-3
Een spannende tweede helft lag in het verschiet maar dat viel tegen. Hellendoorn begon sterk en scoorde vanuit een corner die slecht werd weggewerkt de 2-3. Dat was niet de bedoeling. Nu was het weer aan Luctor om wat terug te doen. Dat gebeurde ook bijna na de mooiste uitgespeelde Luctoraanval van de wedstrijd. Gijs ontdeed zich op linksback van zijn tegenstander en speelde naar de vrijstaande Teun. Het blonde ventje dartelde naar voren en zag in zijn ooghoek dat Dominique goed was meegelopen. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje aangespeeld maar schoot net over.

Aan de andere kant was het wel weer raak. Hellendoorn scoorde schitterend uit een vrije trap die wel ingestudeerd leek. De bal ging over drie schijven waarbij de derde hem onberispelijk in de rechterbovenhoek binnenschoot. Nu werd het moeilijk voor Luctor. Ze probeerden het nog wel maar net als een week eerder ging men te vaak voor eigen succes. Het kappen en draaien werd te ver doorgevoerd zonder een blik te richten op de medespelers. Hierdoor strandden veelbelovende aanvallen vaak voor ze echt gevaarlijk werden.

Even leek het toch nog spannend te worden toen een speler van Hellendoorn zijn keeper te hulp schoot en de bal met beide handen wilde oprapen: Penalty! Glenn nam de klus op zich en schoot à la Neeskens verwoestend hard op het doel. Helaas voor hem stond Sepp Maier niet in de goal. Het Hellendoornse keepertje vergat een hoek uit te kiezen en kon de vuurpijl zo dapper tegenhouden.

En zo bleef het 2-4. Het traditionele penaltyschieten werd net als vorige week overgeslagen omdat iedereen snakte naar de warmte van de douche en de kantine. De lente laat nog even op zich wachten voor Luctor F1.