zaterdag 21 september 2013

Luctor F1 worstelt zich langs De Tukkers

De eerste uitwedstrijd van het seizoen bracht het team van coach Edwin en Trainer Ruud naar Albergen. De plattelandsclub had de mouwen opgestroopt om met een stevige pot voetbal tegen de bezoekers ten strijde te trekken. Luctor liet echter niet met zich spotten en zocht ook bij tijd en wijle de grenzen op van wat geoorloofd was. De gasten lieten ook op voetbalgebied zien, dat ze net iets meer in huis hadden dan De Tukkers. Dit resulteerde in een prima 2-4 zege. 

Na de glorieuze seizoensopening van afgelopen week (8-1) was het de vraag of de eerste keus van de Luctor F-jeugd dit te danken had aan een zwakke tegenstander of dat ze een team waren waar gewoon veel voetballend vermogen in zat. Coach Edwin gaf in de persconferentie op de maandagavond aan dat we pas na de wedstrijd tegen De Tukkers echt iets konden zeggen over het potentieel van zijn ploeg. De Tukkers hadden immers in hun openingsduel gelijkgespeeld tegen PH. Een ruime overwinning op De Tukkers zou dus betekenen dat ze tenminste 3 teams onder zich konden houden.

Op het vroege uur van kwart over acht moest het supporterslegioen zich verzamelen op de parkeerplaats van Sportpark De Horst. De papa van Sil en Teun hadden de avond daarvoor nog een pleinfeest bezocht bij OBS De Weier maar hadden "gelukkig" nog een fris hoofd omdat de medezeggenschapsraad van de school in zijn onmetelijke wijsheid had besloten om dit jaar maar eens geen alcohol te schenken. Sommigen vroegen zich af of dit besluit mede de oorzaak was dat Coach Edwin dit jaar het pleinfeest aan zich voorbij liet gaan. Maar navraag leerde dat hij het feest glad vergeten was. We zullen hem maar op zijn woord geloven.


Hoe het ook zij, de spelersbus en supporterskaravaan vertrok om klokslag achttien over acht richting Albergen. De reis verliep voorspoedig waardoor men tien minuten later al het Tukkersbastion 'n Loarkaamp kon binnenwandelen. De club beschikte over een fraai kunstgrasveld. De lekker verwarmde kleedkamer daarentegen kon wel een opfrisbeurt en een paar extra lampen gebruiken.

Opknapbeurt nodig


Tijdens de warming-up viel het de papa van Wout en Teun al op dat er een paar stevige boerenjongens in het team van de thuisclub zaten. ("Maar dat zegt nog niks") Terwijl Coach Edwin de taak van het bijvullen van de waterzak op zich had genomen, nam trainer Ruud nog even de laatste details
door en hij drukte de jongens daarbij op het hart om meteen vanaf de aftrap voor de aanval te kiezen.




 
De corner van Dominique verdwijnt ineens in het doel, 0-1!
Dit was niet aan dovemansoren gericht. Teun werd na een halve minuut vrijgespeeld op de linkerflank en sprintte naar voren. Hij werd belaagd door de rechtsback van Luctor waardoor zijn voorzet via een Tukkersbeen over de achterlijn rolde: corner Luctor. Dit was een klusje voor Dominique. Hij krulde de bal met zoveel effect voor het Tukkersdoel dat hun tevergeefs grabbelende keeper tot zijn afgrijzen de bal hoog in het doel zag ploffen. 0-1! De eerste klap was een daalder waard.

De Tukkers moesten even bekomen van de schrik en leken even uit het veld geslagen. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op hun helft af. Luctor zat er bovenop en ballen die toch over de middellijn kwamen werden beurtelings opgepikt door een soeverein spelende Glenn en een onverschrokken Wout. Gaandeweg de eerste helft begonnen de Tukkers hun fysieke overwicht in de strijd te gooien. Hiervan werd Ryan het eerste slachtoffer. De scheids (en tevens F1-Coach) liet aanvankelijk doorspelen na een charge op de Luctorverdiger maar floot toch af toen Ryan bleef liggen. Het was het startschot voor een pot stevig boerenvoetbal. Vooral de schouderduw (of pogingen daartoe) werd door beide partijen in de praktijk gebracht. Maar ook de benen werden niet gespaard. Jermaine leed balverlies aan de rechterzijlijn en wist tot verdriet van de fans geen andere oplossing te bedenken dan aan de noodrem te trekken. De technische staf langs de lijn liet hem daarop weten dat hij zijn voeten toch vooral op de bal moest richten.

Dit leek hij goed in zijn oren geknoopt te hebben want de fans kregen kort daarop de Jermaine te zien waarvoor ze naar het stadion waren gekomen. Glenn speelde hem buiten het strafschopgebied aan, waarna hij met een paar lepe kapbewegingen twee Tukkers te slim af was. Zijn strakke schot verdween onhoudbaar laag in de linkerhoek, 0-2! In het restant van de eerste helft werden De Tukkers nog éénmaal echt gevaarlijk na een onachtzaamheid in de Luctorverdediging, maar het schot van de Tukkerspits werd prima gestopt door de rechtervoet van keeper Niels.

Na rust besloten de Tukkers om het fysieke boerenvoetbal nog wat verder door te voeren en Luctor deed hier vrolijk aan mee, waardoor de duels een wat steviger karakter kregen, maar echt gemeen werd het niet. Qua spelbeeld was Luctor nog steeds de dominerende ploeg. Dit werd geïllustreerd door een geniale actie van Jermaine. Op snelheid speelde hij met de buitenkant van zijn voet de bal links langs zijn directe tegenstander waarna hij zelf aan de rechterkant de Tukker voorbijliep. Helaas was het schot wat volgde niet zuiver en schoot hij naast.

Het middenveld van Luctor met een vlijtig stofzuigende Gijs was de thuisclub de baas. Dit leverde al gauw een corner op. De verdediging van De Tukkers zette zich weer schrap voor een gevaarlijke indraaiende bal van Dominique, maar dit keer was het Ryan die de corner nam. Hij speelde de bal vlug naar de slim vrijstaande Teun. De blonde linkspoot schoot de bal ineens binnen in de rechterhoek. 0-3!


Teun vraagt om de bal in kansrijke positie

Ryan heeft het gezien
Teun krijgt de bal op een presenteerblaadje en scoort 0-3!


De wedstrijd leek gespeeld maar de thuisclub weigerden om het bijltje erbij neer te gooien. De beloning volgde een minuut later. Door een onoplettendheid achterin kon de midvoor van de zwart-witten de tot die tijd nauwlijks geteste Niels in de korte hoek verrassen, 1-3. Dit gaf De Tukkers weer hoop. Elke bal werd nu door beide ploegen bevochten en dat leverde stevige duels op. Een keer ging het mis. Jermaine werd geschopt door een Tukker en reageerde hierop met een heupworp wat hem waza-ari in het judo opgeleverd zou hebben. Helaas voor hem stond hij niet op de judomat maar op het voetbalveld. De scheids stuurde hem van het veld om even af te koelen. De meegereisde toeschouwers vonden dat de scheidsrechter-coach eerder had moeten ingrijpen. Hier was wel iets voor te zeggen maar dat neemt niet weg dat je als voetballer provocaties niet moet beantwoorden met judoworpen.


Even later kon er gelukkig weer van mooi voetbal genoten worden. Luctor kreeg iets over de middellijn een vrije bal die genomen werd door Ryan. Met een briljante pass speelde hij Dominique vrij. De spits rondde kundig af en maakte de bevrijdende 1-4. De Tukkers wisten vlak voor tijd nog wel de 2-4 te maken maar het was te laat voor het wonder van 'n Loarkaamp. Luctor had de tweede zege van het seizoen binnen. 6 uit 2 en een gedeelde eerste plek. De Luctor-F1-trein is op stoom gekomen.


Uitzinnige taferelen bij het winnende team
Gefeliciteerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten