zaterdag 7 september 2013

Luctor F1 in tweede helft overrompeld door Excelsior

De derde en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi voor Luctor F1 moest de beslissing gaan brengen wie door zou gaan naar de knock-outfase. Koploper Excelsior'31 kwam op bezoek en toonde zich het meest bekwaam. In de tweede helft stelden zij via een korte barrage op het doel van Niels, hun poulewinst veilig.

Op de eerste zaterdag van september stond een heuse topper op het programma van het bekertoernooi. De mannen van trainer Ruud en coach Edwin moesten aantreden tegen hoofdklasser Excelsior'31 F1. Beide teams hadden hun vorige twee wedstrijden gewonnen en nu moest uitgemaakt gaan worden wie er zou doorstromen naar het knock-outtoernooi. De bezoekers uit Rijssen hadden de beste papieren, gezien hun imposante doelsaldo van +10. Toch waren er wel kansen voor Luctor want hun achterhoede had tot nu toe het best het doel schoon weten te houden.

Trainer Ruud leidt de warming-up

Harde kern uit Rijssen

Uit Rijssen waren vele supporters meegereisd om hun helden te komen aanmoedigen waardoor het thuisvoordeel van Luctor enigszins werd teniet gedaan. Dit bleek al snel na de aftrap. Een corner in de eerste minuut voor Excelsior'31 werd scherp de doelmond in geschoten en verdween via twee Luctorspelers het doel in. Nog niet bekomen van de schrik, wist Luctor niet wat hun overkwam. Excelsior profiteerde van het gebrek aan organisatie en wist al binnen vijf minuten met een strak schot in de rechterhoek de 0-2 aan te tekenen. De rood-witten dacht op rozen te zitten maar na deze tweede goal werd Luctor eindelijk wakker. Ze begonnen nu het spel te spelen waar ze de afgelopen twee weken hun tegenstanders mee over de knie wisten te leggen.

Sil legt aan voor een voorzet

Goed samenspel en fysiek overwicht begonnen hun vruchten af te werpen. Dominique zag kans op doel te schieten maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Uit een tegenaanval scoorde Excelsior bijna de 0-3 maar Niels stak daar met twee onverschrokken reddingen een stokje voor.

Topscorer Dominique scoort de aansluitingstreffer
Luctor bleef vervolgens het spelbeeld bepalen. De defensie van Excelsior werd danig op de proef gesteld en het was wachten op de eerste Luctorgoal. Die kwam er nadat Dominique een bal aan de Rijssense verdediging wist te ontfutselen en professioneel van dichtbij binnenschoot, 1-2!

Dit gaf Luctor nog meer vleugels en ze bleven maar beuken op de westzijde van het veld KG1. Glenn zag een gaatje in het woud van spelers voor zich en haalde uit. Zijn diagonale schot verdween onhoudbaar voor de Excelsiorkeeper in de verre hoek. 2-2! Wild van vreugde liet Glenn zich met gevoel voor showmanship op de grasmat vallen waarna hij de felicitaties van zijn teamgenootjes in ontvangst nam.

Hoi !
Hoi !

Hoi !
Nu was het een echte wedstrijd en Luctor rook bloed. Er werd nog een tandje bijgeschakeld, maar Luctor werd uit het ritme gebracht door een kolderiek incident. Sil ging het duel aan met een Rijssens knaapje en wilde met een harde volley de bal diep spelen. De scheidsrechter die er met de neus bovenopstond, onderschatte de snelheid van het projectiel dat Sil afvuurde wat hij moest bekopen met een flinke dreun op zijn neus. De leidsman viel gestrekt op het gras tot hilariteit van het publiek, maar kon gelukkig meteen weer opstaan om de wedstrijd te vervolgen.

Scheids krabbelt weer op

Sommigen grapten dat hij daarna wat warrig floot maar dat kon niet worden bevestigd door waarnemers van de KNVB-scheidsrechterscommissie. Toch moet hij opgelucht geweest zijn dat hij mocht affluiten voor rust zodat hij zijn hoofd een beetje rust kon gunnen.

Het thuispubliek maakte zich op voor een mooie tweede helft maar kwamen van een koude kermis thuis. Net als in de eerste helft schoot Excelsior uit de startblokken en voor iedereen het goed en wel in de gaten had stond het 2-5. Luctor liet zich volkomen overklassen door de technisch vaardige en goed gepositioneerde rood-witten. Opnieuw moest Luctor aan de bak om een achterstand weg te werken, maar nu bleek marge van 3 te veel gevraagd. De kopjes begonnen te hangen en het geloof in een tweede wederopstanding was vervlogen. Luctor werd nog wel een paar keer kansrijk maar was slordig met de eindpass en met de afwerking.

Zorgelijke blikken
Excelsior bleef wel bij de les en wist er uiteindelijk nog twee in te prikken. Eindstand 2-7. Een ietwat geflatteerde overwinning voor de bezoekers want Luctor liet in de eerste helft zien dat ze de gerenommeerde hoofdklasser pijn konden doen. Zo is er toch nog een positieve draai aan deze wedstrijd te geven. Voor volgende week kunnen ze hun eerste competitiewedstrijd tegen het eerder met 0-5 verslagen Juventa F1 vol vertrouwen tegemoet zien. Wie weet tot dan!