zaterdag 14 september 2013

Juventa maatje te klein voor ontketend Luctor F1

De openingswedstrijd van de competitie F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 08 was voor Luctor F1 een mooie binnenkomer. Juventa kon het offensieve geweld van Luctor niet bijbenen en moest in de tweede helft diep buigen voor zijn tegenstander. Met een 8-1 overwinning gaf Luctor zijn visitekaartje af.

Na drie bekerwedstrijden kon op zaterdag 14 september eindelijk worden afgetrapt voor de competitie. In de bekerpoule was Luctor F1 verdienstelijk als tweede geëindigd, waarin het alleen zijn meerdere moest erkennen in hoofdklasser Excelsior'31, voorwaar geen schande. Coach Edwin heeft zijn ogen in het bekertoernooi goed de kost gegeven, om zo de sterke en zwakke punten van zijn selectie te leren kennen. De vele video-analyses brachten naar voren dat het team vooral uit aanvallend ingestelde spelers bestond. Het was dus zaak om een strijdplan te bedenken waarin de verdedigende taken niet zouden worden verwaarloosd.

Dagenlang heeft coach Edwin zitten broeden op zijn opstelling. Hoe zou hij de ongebreidelde aanvalslust van zijn jonge honden in toom kunnen houden? Toen kreeg hij ineens een eureka-moment: een 2-3-1 opstelling! Door een aanvaller terug te halen naar het middenveld, was de verdediging verzekerd van extra mankracht als de nood aan de man kwam. Pas op de ochtend van de wedstrijd maakte de uitgeslapen coach zijn tactiek bekend aan de buitenwereld, hiermee het verrassingselement ten volle benuttend. Hij stuurde hiervoor de ouders zelfs de kleedkamer uit, voordat hij zijn spelers over de te volgen tactiek informeerde. 

Geen pottenkijkers bij de tactische bespreking
Vol goede moed stapte Luctor F1 uit de kleedkamer. De weergoden speelden helaas niet mee op het openingsfeestje van de competitie voor Luctor F1. Op de buienradar ging Nederland schuil onder een traag schuivende witblauwe deken. De spelers vonden het allemaal geen probleem. Vanaf het eerste fluitsignaal waren ze volledig gefocust op het spel. De Luctor drukte Juventa meteen in de verdediging en kreeg volop kansen. Dat resulteerde al gauw in de openingstreffer van Dominique na een assist van Sil, 1-0!

De haren van coach Edwin worden gelukkig niet nat
Dit gaf de burger moed. Luctor zette door en gunde Juventa bijna geen bal. Glenn wist zich in kansrijke positie te spelen en haalde uit. De bal knalde tegen de paal terug het veld in maar Teun was er als de kippen bij om met een curvebal de 2-0 tegen de touwen te knallen. De comfortabele voorsprong deed Luctor wat gas terugnemen waardoor Juventa ook een keer over de middenlijn kon komen. Ze kregen zelfs een uitstekende mogelijkheid toen hun spits aan de aandacht van de verdediging was ontsnapt, maar hij schoot de bal voorlangs het doel van Niels.

Glenn en Dominique vieren de openingstreffer
Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Dit zou heel anders worden in het tweede bedrijf. Aanvankelijk was het Juventa dat een paar keer dichtbij het Luctordoel opdook, maar echt gevaar leverde het niet op. Luctor hield nog even zijn kruit droog op het natte kunstgrasveld maar dat duurde niet lang meer. In een mêlee van spelers drukte Glenn door en wist een gaatje te vinden in de rechrerhoek, 3-0. Het was het startschot voor een doelpuntenfestijn. Jermaine speelde Sil schitterend vrij met een diagonale pass waarna hij bekwaam afrondde, 4-0! Toen was het de beurt aan Dominique die een fraaie solo bekroonde met de 5-0. Bijna vanaf de aftrap scoorde Juventa de eretreffer 5-1. Het was bijna niet bij te houden voor uw verslaggever. Terwijl hij de ene goal noteerde op zijn mobieltje lag de ander er al weer in. Het viel daarbij niet mee om ook nog foto's te maken en een paraplu vast te houden. Hij besloot de droge dug-out op te zoeken.

Vanuit de dug-out werd hij nog steeds getrakteerd op doelpunten die als rijpe appelen van de boom vielen. Teun deed een bewust overstapje, waardoor de Juventaverdediging het bos in werd gestuurd  en Dominique de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt. De 6-1 werd zo een koud kunstje.  De papa van Teun dacht nog dat het overstapje van zijn zoon een ongelukje was maar later hoorde hij van het ventje dat hij Dominique wilde laten scoren en het wel degelijk zo bedoeld had. Zo werden de toeschouwers op het kletsnatte KG1 veld getrakteerd op heus hogeschoolvoetbal.


De 6, 7 of 8-1



Dominique deed er nog een schepje bovenop en kapte de keeper slim uit waarna hij simpel zijn vierde treffer van de ochtend kon noteren. Als slagroom op de taart scoorde Sil de 8-1 waarna de scheids affloot voor het eindsignaal.

De eerste drie punten zijn binnen het doelsaldo staat op plus zeven. Een droomstart. Dat smaakt naar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten