zaterdag 25 januari 2014

KNVB onderzoekt incident Luctor F1 - Heracles F1

Het handsbalincident in de wedstrijd Luctor F1 - Heracles F1 heeft zoveel stof doen opwaaien dat de KNVB een vooronderzoek is begonnen naar een vermeend geval van omkoping van scheidsrecher Gerwin L.

Gerwin L. (archieffoto)
Dick van Egmond heeft het er maar druk mee. Stonden eerder deze week de sportpagin's vol van de incidenten rondom de nationale topscheidsrechters Nijhuis en Makkelie, ook op een lager niveau lijken leden van het scheidsrechtersgilde niet van onbesproken gedrag te zijn. Scheidsrechtersbaas Van Egmond gaat de tot nu toe onbevestigde berichten onderzoeken dat arbiter Gerwin L. zijn scheidsrechtersboekje te buiten is gegaan.

Op de sociale media gonst het inmiddels van de geruchten. Volgens anonieme bronnen is L. benaderd door een lid van een Chinees goksyndicaat om de wedstrijd Luctor F1 - Heracles F1 te manipuleren. Hij zou op Whatsapp zelfs al hebben toegegeven dat hij 's avonds zijn geld zou komen ophalen bij een belchinees.

"Bekentenis" van Gerwin L.

Vooralsnog is er onduidelijkheid over de authenticiteit van het bericht, maar er wordt gefluisterd dat Gerwin L. naast zijn "bekentenis" over de wedstrijd Luctor F1 - Heracles F1 ook voorkennis over de eredivisiewedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord deelde met zijn kennissenkring in dezelfde whatsappthread. Hij zou geadviseerd hebben om in te zetten op een overwinning van hekkensluiter ADO. Zoals bekend was ADO inderdaad de verrassende winnaar van de Zuid-Hollandse derby.

Dick van Egmond houdt zich op de vlakte: "Ik ga nu geen uitspraken doen, eerst wil ik het naadje van de kous weten".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten